Trauma release (BRTT) & Breathwork


Je kunt misschien "gelukkige" emoties uiten, maar je hebt de neiging om negatieve emoties te onderdrukken! Denk aan verdriet, woede, boosheid, frustratie en schaamte! Soms leeg je even je emmer en huil je misschien maar je voelt als snel dat het gevoel weer terug komt en de onrust weer terug komt. Onderdrukte emoties raken gevangen in jou, manifesteren in jouw lichaam en dan kun je allemaal ongemakken krijgen zowel lichamelijk als mentaal. Onderdrukte emoties en opgeslagen pijnstukken en trauma's zorgen er in de loop van de tijd voor dat je zenuwstelsel uit balans raakt. Maar besef ook dat wij trauma's die jou ouders, grootouders hebben meegemaakt meegekregen hebben in onze cellen en wij op dit moment mee kunnen worstelen. Wij krijgen regelmatig mensen die zich rot voelen maar eigenlijk geen idee hebben waar het nou daadwerklijk vandaan komt. 


Herken je jezelf in een van deze uitdagingen?

 • Voel je vaak onrust?
 • Heb je last van angst- of paniekaanvallen?
 • Ervaar je vaker dan normaal hartkloppingen?
 • Adem je vaak niet verder dan je borst?
 • Voelt het alsof je altijd 'aan' staat?
 • Ben je vaak prikkelbaar zonder duidelijke reden?
 • Slaap je slecht, ben je rusteloos of word je vaak te vroeg wakker?
 • Heb je te maken met depressieve gevoelens?
 • Voel je je uitgeput?
 • Ervaar je krachtverlies in je spieren?
 • Zit je in een burn-out of heb je het gevoel er tegenaan te zitten?
 • Heb je regelmatig last van migraine?
 • Kamp je met onverklaarbare lichamelijke pijn waar je maar geen grip op krijgt?
 • Heb jij veel stress?
 • Ben je heel onzeker?
 • Was je altijd spontaan maar trek je je nu heel erg terug?
 • Heb jij heftige ervaringen in je leven meegemaakt waarvan je merkt dat dit jou in het nu belemmeren?

 

Dan is Trauma release & Breathwork zeker iets voor jou!


Wat is Trauma release (BRTT) & Breathwork

Breathwork brengt je weer thuis. Helemaal met jezelf zijn is het mooiste wat je jezelf kan geven. Breathwork doet iets wat je met praten en nadenken nooit voor elkaar krijgt! Breathwork kan jou weer echt in je kracht zetten. Ik heb veel verschillende ademhalingstechnieken geleerd en ondergaan en daar heb ik mijn eigen manier van gemaakt en al vele mensen mee mogen helpen. Het is een mooie krachtige techniek die jou helpt emoties los te laten en meer rust te krijgen in lijf en hoofd. 

 

De ademhaling gaat vaak zo automatisch, maar door bewust met je ademhaling bezig te zijn helpt dit ook fysiek, emotioneel en mentaal. Bewust met je ademhaling bezig zijn, brengt je direct in het hier en nu. Uit je hoofd en weer in je lijf. Het geeft verlichting van stress, angst, verdriet, piekergedachten en woede. Het verhoogt je energie, en verbetert je immuunsysteem en helpt om beter te slapen. 

Door de verbonden ademhaling die we tijdens de sessie gaan doen, helpt het je ook met angst, trauma, stress, pijnstukken en spanningen loslaten die opgesloten zit in je lichaam, bij het loslaten van (chronische) pijn. Daarnaast vergroot het je geluk en vreugde in het leven. :)Wat krijgen wij voor reacties terug van Trauma release (BRTT) & Breathwork sessie:

 • "Ik voel me veel rustiger in mijn lijf."
 • "Het voelt alsof er een zware rugzak is afgegaan."
 • "Ik voel mij veel lichter"
 • "Ik kon jaren de trap niet zonder pijn oplopen en nu kon dat weer."
 • "Ik heb al zeker een paar weken geen hoofdpijn meer gehad." 
 • "Minder zeurklachten."
 • "Het voelt echt alsof ik veel bagage ben kwijtgeraakt."
 • "Ik zit veel minder in mijn hoofd."
 • "Ik maak mij minder druk om situaties."
 • "Ik kan nu veel beter mijn emoties uiten."
 • "Het voelde goed en veilig bij jullie."
 • "Ik pieker veel minder over de hele dag."
 • "Mijn hoofd is gewoon rustig, in tijden niet meer gehad."
 • "Het was intens maar super fijn."
 • "Ik maak keuzes die ik wil en kom meer voor mijzelf op".
 • "Ik heb meer ruimte en hele mooie inzichten gekregen.
 • "Ik durfde na de sessie ontslag te nemen en een  keuze te maken die ik echt zelf heel graag wil. 
 • "Ik ben een andere richting opgegaan in mijn leven.


  Wat kun je verwachten tijdens een Trauma release (BRTT) & Breathwork sessie?

  Voordat we beginnen hebben wij samen even contact. Dit stelt mij in staat om te beoordelen of deze therapie geschikt is voor jou en bereidt je voor op de sessie.

  Vervolgens bespreken we wat het beste bij jou past. Misschien wil je een eenmalige sessie. Of misschien wil je graag een uitgebreider traject, waarbij we samen stap voor stap gaan bepalen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Dit is allemaal mogelijk. Je kan een sessie 1:1 doen, maar wij (Koen en ik) bieden ook groepssessies aan. 

  Houd er rekening mee dat een sessie tussen de 1,5 tot 3 uur kan duren, afhankelijk van de gekozen therapie en wat er tijdens de sessie naar boven komt. Neem dus ruim de tijd hiervoor! Het is ook aan te raden om na een sessie geen of weinig verplichtingen te hebben staan. De emotionele ontlading kan intens zijn, en het is belangrijk om nadien tijd voor jezelf te hebben.


  Groepssessies Newlife release avond

  Je kan er ook voor kiezen om een sessie te boeken met je partner, vriend/vriendin, zus, broer etc.. 

  Daarnaast geven wij ook groepssessies van max 6 personen. Dit is in Hensbroek in een heel fijn en mooi huisje. 

  (Zie hier meer informatie)  Heb jij ook weleens traumatische ervaringen meegemaakt in het leven, zoals afwijzing, gebrek aan liefde, pesten, schaamte, schuldgevoelens, onzekerheid, of een gebrek aan zelfliefde? Misschien heb je te maken gehad met misbruik, constante conflicten, of het gevoel dat je thuis niet werd gezien, gehoord, of veilig was.

  Het leven kan soms aangrijpende gebeurtenissen met zich meebrengen. In plaats van de tijd te nemen om deze emoties te verwerken, gaan we vaak gewoon door. We worden gedreven door ons overlevingsmechanisme, met de gedachte 'niet zeuren en doorgaan'. Maar hierdoor verdwijnen deze ervaringen niet. Hoewel ons hoofd ze misschien wil vergeten, vergeet ons lichaam ze niet. Hierdoor kan het jou in het nu nog steeds belemmeren zonder dat je dat bewust door hebt. Zijn veel onbewuste processen. 

  Soms kunnen situaties in het leven ons onbewust weer triggeren. Het kan leiden tot een laag zelfbeeld, chronische ziektes, depressieve gevoelens, heftige reacties in sommige situaties, of een gebrek aan zelfliefde.

  Bij Trauma Release BRTT® & Breathwork gaan we een diepere laag aankijken en daardoor kan je stress, spanningen en trauma's gaan aankijken en loslaten. We bieden een nuchtere en effectieve benadering om je te helpen om in een veilige setting emoties los te laten.

  Tijdens een sessie gaan we diep met jou aan de gang, maar je krijgt altijd wat je aan kunt en wat je nodig hebt. 

  De Kracht van Trauma release (BRTT) & Breathwork 

  In ons hectische leven worden we vaak geconfronteerd met stress, pijn en ingrijpende gebeurtenissen. Wat we echter niet altijd beseffen, is dat deze emotionele en mentale last niet alleen in ons hoofd blijft hangen, maar zich ook diep in je lichaam nestelt. Deze spanning en herinneringen worden bewaard in je onderbewustzijn, in je zenuwstelsel, in je cellen en spieren, en kunnen ongemerkt ons dagelijks leven beïnvloeden. Soms weten we zelfs niet waar die spanning vandaan komt. Dit kan zich uiten in verschillende manieren, zoals aanhoudend verdriet, woede, prikkelbaarheid, gebrek aan zelfliefde, eenzaamheid, lichamelijke klachten, angst voor verlating, of het steeds maar willen behagen van anderen.

   

  We proberen vaak gebeurtenissen te vergeten, maar ons lichaam vergeet nooit. In plaats van deze spanningen los te laten, houden we ze vast. In tegenstelling tot dieren, die spanning kunnen ontladen door te trillen of te schudden, bewaren wij die energie in onszelf. Hierdoor stapelt de spanning zich op en kan leiden tot chronische stress, waarbij ons lichaam en geest voortdurend in een staat van alertheid verkeren. We reageren op situaties op manieren die we eigenlijk niet willen, zonder te begrijpen waarom.

  Gelukkig is er een weg om deze vastgehouden spanning los te laten en onze natuurlijke veerkracht te herstellen. Lichaamswerk & ademwerk bieden handvatten om jouw lichaam en geest weer in balans te brengen, zonder zweverigheid.

  Het is een persoonlijke, concrete benadering die je de mogelijkheid geeft om terug te keren naar je ware zelf. Hierdoor kun je weer reageren op het leven zoals jij dat wilt. Dus laat los wat je niet langer dient, herstel je natuurlijke veerkracht en vind jezelf opnieuw.
  Wat is trauma nou precies?

  In ons leven krijgen we allemaal te maken met trauma, groot of klein. En wanneer het trauma niet goed of niet wordt verwerkt, zet het zich vast in het lichaam ook als je geest het probeert te vergeten. 

  Een trauma kan ontstaan als er in ons leven naast leuke gebeurtenissen ook minder leuke, nare of heftige ervaringen gebeuren. Dit kan veroorzaken dat je de verbinding met jezelf helemaal kwijt bent. Trauma hoeft niet altijd door zeer heftige gebeurtenissen (oorlog, natuurgeweldig, zwaar ongeluk) komen, het kan ook ontstaan bij pesten, emotionele verwaarlozing als kind, je altijd afgewezen voelen, scheiding, verlies van dierbaren of zeer kwetsende opmerkingen.

  Trauma verwijst naar een emotionele of psychologische reactie op een ingrijpende of diep verontrustende gebeurtenis of ervaring. Je lichaam gaat in dit soort situaties in een overlevingsstand, dit komt omdat je lichaam niet kan reageren zoals hij graag zou willen, vechten of vluchten. Wanneer die energie niet de kans krijgt om zijn natuurlijke reactie te volgen, ontstaat er een biologische reactie in het lichaam, de meeste voorkomende zijn verkramping en bevriezing. Met zowel de BRTP als met de TRP word deze energie geleidelijk weer losgemaakt. Zoals je kan lezen zit trauma dus niet zozeer tussen je oren, maar zet trauma zich vast in het lichaam, in het zenuwstelsel.