Koen zijn burn-out


Mijn burn-out begon veel eerder dan ik mij eigenlijk besefte. Maar door alle tekens, lichamelijk en mentaal te negeren was er niks aan de hand, toch? Gewoon doorgaan, het gaat wel weer over. Ik was gewoon moe van het harde werken en jonge kinderen, was zelf nog jong dus moest mij ook niet aanstellen. Kon veel van de signalen wegzetten onder “gewoon” vermoeidheid, prikkelbaar, weinig energie, onzeker en uiteindelijk angsten en paniekaanvallen. Ik was zeker niet de leukste op dat moment en zat vooral in mijn eigen bubbel.

 

Tot ik op het dag echt niet meer kon, ik was helemaal op! Ik ben toen naar de huisarts gegaan die mij medicatie voorschreef, hier was ik zelf geen voorstander van en ben dat niet gaan gebruiken. Hij zei neem eerst deze medicatie totdat de psycholoog tijd voor jou heeft, over ongeveer 2 maanden zal hij contact met je opnemen en daarna kijken wij verder. Uiteindelijk heeft het 7 maanden geduurd voordat de psycholoog contact met mij opnam. Toen was ik alweer 4 maanden aan het werk.

 

Het begin van mijn burn-out sliep ik 14 uur per dag, twee weken lang. Ik was helemaal op! Dit kon niet meer, er moet iets veranderen.

Ik heb toen mijn hele leven omgegooid. Heb mijn voeding aangepast, ben supplementen gaan gebruiken, ben in het begin gaan wandelen en rustig gaan bewegen en zodra ik meer energie kreeg ben ik gaan sporten(fitness), ben op vaste tijden naar bed gegaan, ben veel meer gaan praten over wat ik voelde en waar het probleem vandaan kwam. Na 3 maanden was ik weer aan het werk. Wil niet zeggen dat ik er weer helemaal was. Moest opnieuw mijn grenzen leren kennen en mijn energie moest nog meer opgebouwd worden.

Voor mij was het soms best eenzaam, veel mensen om mij heen begrepen het niet. Die dachten hup stel je niet aan en ga gewoon weer aan het werk. Of er werd gezegd, kom even een paar dagen bij mij werken dan gaat het daarna wel weer beter. Dit is hetzelfde tegen iemand zeggen die een ongeluk heeft gehad en veel gebroken heeft in zijn lichaam, kom op, zo erg is het ook weer niet. Gewoon doorgaan. Dit maakte mij soms heel boos. 

Het was een zware tijd zowel voor mij als voor Rianne en de kinderen, maar uiteindelijk heeft het mij ontzettend veel gebracht. Leef nog steeds gezond, voel mij ontzettend fit, kan veel beter over mijn gevoel praten en mijn grenzen beter aangeven.

Daarnaast weet ik ook dat mijn burn-out van dieper is gekomen. Waarom wilde ik mijzelf zo bewijzen? Waarom wilde ik overal controle op hebben? Ik ben daarnaast dieper met mijzelf aan de slag gegaan. Dit doormiddel van Cacao Bliss en trauma release & breathwork. Dit maakte dat ik snapte waar het vandaan is gekomen, maar ook helpt dit ervoor te zorgen dat dit in toekomst niet meer gebeurt en dat je je leven anders gaat indelen. 


Mijn pad en struggels


Ik leefde heel lang in donker, negatief, depressief, genoot niet, ging maar door, ik had gedachtes dat ik beter dood kon zijn. Ik wilde alles perfect doen (kan helemaal niet) maar ik legde die druk mijzelf wel op waardoor ik vaak boos was op mezelf omdat het dan niet lukte! Dit alles had te maken met zelfliefde. 

Dit werd zo erg dat ook onze relatie onder druk stond en ik gewoon niet meer wist wat ik met mijzelf aan moest. Ik wist dat het op deze manier niet langer kon. Ik had besloten om naar de huisarts te gaan om te kijken of ik met iemand kon gaan praten. Toen ik in de wachtkamer zat werd er omgeroepen dat het 1,5 uur uit liep en dit was voor mij een teken dat dit niet de weg was voor mij. Ik ben weggegaan en vanaf toen is alles gaan lopen. Na een tijdje kwam Ayahuasca op mijn pad.  Ik ben erover gaan lezen en voelde meteen dit is voor mij. Heel snel een afspraak gemaakt en ben 2 weken later heen gegaan. Wauw dit was echt mega spannend! Er waren 20 andere deelnemers die mee deden was dus echt een grote groep. Mega spannend maar voelde nog steeds dat ik dit moest doen. 

Ongelukkig VS gelukkig

Mijn hoofd bedacht allemaal dingen waarom ik het niet zou moeten doen en dat ik daar was, zei me hoofd WEG HIER. Maar ik wist dat ik in dit geval naar mijn gevoel moest luisteren en kon mijzelf overtuigen. Jeetje vanaf toen is alles anders geworden! Met een innerlijke reis ga je helemaal terug naar jou gevoel. Die was ik ondertussen helemaal kwijt geraakt, wist niet meer wat ik leuk vond en wilde in het leven. Ik kreeg hele mooie inzichten, zoals waarom dingen zijn gelopen, waarom er situaties zijn gebeurd, welke kant ik op wilde in mijn leven etc... Na deze sessie zijn er nog meer gevolgd. Elke sessie heeft mij verder gebracht, ondanks dat ik af en toe dacht wauw word het nog beter allemaal na zo'n sessie. Soms duurde dit wel een maand of 1x zelfs 2 maanden voordat ik mij daarna beter voelde. Ik vond het ook lastig om er met mensen van buitenaf over te praten. Met mijn zus en Koen kon ik alles delen, maar er waren toen veel mensen die er nog nooit van gehoord hadden, ik vond het zelf ook enorm zweverig overkomen, terwijl dit totaal niet zo is. Na elke sessie voelde ik mij steeds meer mijzelf worden en ging ik echt keuzes maken die ik voelde. 

Daarvoor moest ik regelmatig uit mijn comfort-zone want mijn hoofd ging vaak allemaal smoesjes verzinnen waarom ik het niet zou moeten doen. Maar toch keuzes gemaakt die ik echt voelde!

Gelukkig kon ik hier thuis heel goed over praten met Koen, hij was er altijd voor mij!  Ondanks dat ik soms echt niet leuk was! Maar het was zo fijn om met iemand hier over te praten, want veel mensen begrepen niet wat het allemaal inhoud en wat ik nou precies allemaal ging doen. Is ook best heel lastig uitleggen wat het nou precies is, een sessie Cacao Bliss of een trauma release & breathwork. Voor iedereen is het anders, maar wat wel voor iedereen is, is dat je echt terug gaat naar jouw kern, dus echt naar je gevoel zonder dat je hoofd daar altijd maar mee bemoeit. Ik voelde ook steeds meer dat dit was waar ik anderen ook mee wilde gaan helpen. Dit is mijn pad geweest en heeft mij gebracht waar ik nu sta, en dit gun ik iedereen! Terug bij jezelf, leven vanuit je gevoel, keuzes maken die JIJ echt wilt, je leven leven zoals jij dat wilt en niet hoe anderen dat willen, meer energie, positief, lichamelijk fitter etc... Dit gun ik jou! Als ik het kan, zonder begeleiding (gelukkig wel met Koen en mijn zus naast mij) dan kan jij het zeker met hulp van ons! 


Het krantenartikel


Wij hadden onze vorige blog online gezet, en kregen ontzettend veel mooie en leuke reacties. Voorbeelden hiervan waren, heel herkenbaar, wat mooi dat jullie zo open zijn, stoer hoor je verhaal zo delen, heel positief dat jullie dit delen, ik hoop dat jullie hier ook anderen mee kunnen helpen, best heel persoonlijk wat jullie delen, heel veel succes met jullie bedrijf!

Nou dit soort reacties vinden wij echt super leuk en mooi! Voor ons (vooral voor Koen) voelde het niet als iets stoers, wij hopen juist dat mensen zich in ons verhaal herkennen en dat er geen taboe op hoeft te zijn. Wat wij ook veel als reactie kregen, vooral van de mensen die ook een burn-out hebben gehad is dat het echt voelt als falen, je voelt jezelf een slappeling. Gelukkig weten steeds meer mensen wel beter. Op dit moment krijgt het steeds meer aandacht, ook in de media. Dat is heel positief! 

 

Wist je dat de volgende type mensen eerder kans hebben op een burn-out:

  • De perfectionist 
  • De HSPer (hoog sensitief persoon)
  • De overdenker
  • De helper (iemand die altijd anderen wilt helpen)
  • De control freak
  • De introvert (iemand die zijn gevoelens niet uit, en er zelf mee blijft rondlopen)

 

Hieronder zie je een krantenartikel van ons. Wij werden benaderd door de krant. Hij had onze blog gespot en vroeg of wij ons verhaal ook in de krant wilden delen. Natuurlijk willen wij dat, hoe meer mensen wij kunnen bereiken, hoe meer mensen wij hopen te helpen. Dit is dan ook gebeurd. Weer kregen wij ontzettend veel mooie en leuke reacties. Mensen die zich erin herkende en ook graag hulp van ons wilden. Heel fijn dat wij jullie kunnen helpen! 

 

Onze openheid is onze werkwijze en kracht. Wij willen dat jij je veilig en fijn voelt bij ons. Je staat er niet alleen voor!