De psoas is een spier met een complexe taak, de wervelkolom verbinden met de benen. Hij zorgt ervoor dat we rechtop kunnen staan en dat we onze benen kunnen optillen als we willen lopen of rennen. De psoas geeft automatisch de lichamelijke reactie op onveiligheid, vechten, vluchten of bevriezen. Deze spier staat klaar om jou in beweging te brengen. Wegrennen of te vechten in geval van gevaar en wanneer deze acties niet mogelijk zijn helpt de psoas je om als een bal in elkaar te duiken. De spier is verbonden met onze oudste deel van onze hersenen, namelijk de reptielenbrein. In ons reptielenbrein worden onze overlevingsinstincten bestuurt. 

Als we constant de psoas samentrekken als gevolg van stress en spanning, begint de spier te krimpen. Dit geeft een aantal lichamelijke klachten, lage rugpijn, ischias, scoliose, kniepijn, menstruatiepijn, onvruchtbaarheid en spijsverteringsproblemen. 

Een strakke psoas veroorzaakt niet alleen structurele problemen, het vernauwt de organen, zet zenuwen onder druk, verstoort bewegingen en belemmert de middenrif ademhaling. 

De psoas is veel meer dan een stabiliserende spier, het is een waarnemings-orgaan dat is samengesteld uit bio intelligent weefsel. Eén ding is zeker, de psoas betekend veel voor onze gezondheid, vitaliteit en emotioneel welzijn. 

 

BRTT kan jouw goed helpen om de psoas los te krijgen.