Cupping/massageCupping & massage in een traject

 

In de jaren dat ik als massagetherapeut werk, ben ik steeds vaker in aanraking gekomen met mensen die dagelijks kampen met overmatige stress en spanningen. Gedurende onze gesprekken werd al snel duidelijk dat onder deze stress en spanningen vaak onverwerkte trauma's schuilgaan. Trauma's hoeven niet altijd grootschalige gebeurtenissen te zijn, zoals oorlog. Ze kunnen ook bestaan uit intense momenten die een diepe indruk op je hebben achtergelaten.

Denk bijvoorbeeld aan verwaarlozing in je jeugd, zowel emotioneel als fysiek. Werd je gezien en gehoord, of voelde je je vaak onzichtbaar? Werd je herhaaldelijk verteld dat je het niet kon? Heb je het gevoel gehad dat andere familieleden, vrienden, of zelfs broers en zussen meer aandacht kregen dan jij? Misschien hebben mensen in je leven je ooit met pijnlijke woorden naar beneden gehaald. Dit soort ervaringen kunnen diepe littekens achterlaten en je tegenhouden in je persoonlijke groei. Ze kunnen resulteren in gebrek aan zelfliefde, ongeloof in jezelf, angst om uit je comfortzone te stappen, lichamelijke klachten, en aanhoudende stress en spanningen.

Stress, spanning en ingrijpende gebeurtenissen nestelen zich vaak in je lichaam als je ze niet onder ogen ziet of verwerkt. Emoties wegstoppen in je gedachten maakt ze niet ongedaan. Terwijl je misschien in je hoofd de herinneringen probeert te vergeten, herinnert je lichaam ze zich nog steeds. Deze onverwerkte emoties uiten zich vaak in lichamelijke klachten. Als je niet nu aandacht besteedt aan je emotionele welzijn, is het waarschijnlijk dat deze klachten zich later in je leven manifesteren.

Stress en spanningen kunnen leiden tot een verstrakking van het bindweefsel in je lichaam. Om je te ondersteunen op je weg naar emotionele verlichting, voeg ik nu cupping en speciale massage technieken toe aan ons traject. Dit helpt om het bindweefsel in je lichaam weer soepeler te maken, waardoor de energie vrij kan stromen. Dit zal je aanzienlijk vooruithelpen in het traject dat je volgt.

Ik begrijp we dat het verleden je heden kan beïnvloeden en we zijn hier om je te ondersteunen in je reis naar emotioneel herstel en welzijn. Het is tijd om je emotionele bagage los te laten en jezelf te bevrijden van de last van stress en spanningen. Samen werken we aan het creëren van een gezondere, meer ontspannen toekomst.

 

Als klachtgerichte massagetherapeut beheers ik een scala aan technieken die zijn ontworpen om jouw specifieke (spier)klachten aan te pakken. Ik put uit mijn uitgebreide kennis, opgedaan gedurende mijn carrière, en gebruik onder andere de volgende technieken: "Deep-Tissue massage, Dorn methode, Dry-Needling, Sportmassage, cupping, soft tissue massage."

Het mooie van deze aanpak is dat je niet hoeft te kiezen uit een lijst met behandelingen waar je wellicht verdwaalt. Alles wat je nodig hebt, is samengevoegd in de behandeling die ik specifiek voor jou samenstel. Hierbij maak ik gebruik van die technieken die het meest geschikt zijn om jouw specifieke klacht te verlichten.